2010. december 9., csütörtök

Tulum

Lisztfehér homokbuckák, a mélykék és türkiz színeit váltogató tenger, szolíd hullámok, pálmafák, bambuszból összetákolt házikók = ez Zazil-kin, a két éjszakán át tartó szállásunk.

Közös vacsora után felfedezzünk a szomszéd bár "Happy our"-ját s rögtön pörögnek a Pinacolada, Caipirinha, Kubalibre koktélok, egész jó ízűek, s hamar hatásosak is. Rögtönzött tánc a bár teraszán, ami aztán a tengerparton folytatódik tábortűz kíséretében, addig amíg a parti őr csendre nem kárhoztatta a társaságot.

A telep sajátossága, hogy csak este 6 és reggel 6 között van áram, gondolhatjátok, hogy ezzel csak reggel 7-kor szembesültünk. A holdvilág néhol ugyan bekandikált a tetőpálmalevelei között, azonban a pakoláshoz ez nem volt elegendő, s egyébként is az éjszakai hideg mindőnket inkább az ágyba húzott vissza.

Reggel az amerikai dömping előtt szerettük volna elérni a romokat, így nyitásra (8.00-ra) odasiettünk (nem volt nehéz, mivel 500 méterre volt tőlünk az ősi maja kikötő) Új formák a tengerparti sziklák ormán felépült egykori maja templomok, paloták, sütkérező leguánok, és a végeláthatatlan Óceán. Csodálatos!!!
Visszatérve, a tengerparti napfürdőzésnek hódoltunk, frissítő gyümölcsöket majszolva, a pálmafák árnyékában. Többen elmentek Xelha nemzeti-és élményparkba, mi felderítettük a városka lehetőségeit.....

A többiek most indultak e reptérre, mi meg Cancunba megyünk, így majd később folytatom az "utolsó napok" történéseit.

A szikrázó napsütést kihasználva nem csak a langyos habokban "fürödtünk" S egy-egy Cubalibre társaságában szemléltük a naplementét. Majd a délben kinézett helyen halat és homárt vacsoráztunk. A homár 4 sajtszósszal, amit Robi evett isteni finom volt, így a halamra külön készíttettem belőle.

A december 12-i Gaudalupei Szűz Mária ünnepere készülő felvonulásnak is részesei lehettünk, majd a két "vulkánmászó" társunkat is elbúcsúztattuk a buszpályaudvaron. (ők a következő napokban 2-3 vulkán meghódítására vállalkoztak)
A Xelha parkban szórakozók meg voltak elegédve az "allinclusive" ellátással koktélok, helyi specialitásokon kívül az élménypark állatainak, növényeinek természeti szépségeinek sokasága estére "kiszívta" erejüket, így este hamar nyugovóra tértünk.

2 megjegyzés:

  1. Néha egy - egy képet nem kaphatnánk? mint pl az utóbb említett tengerpartról? lelki szemeimmel elképzelem,de azért a kép látványa többet ad :-))

    VálaszTörlés
  2. Irigyellek a napsütésért,fürdőzésért.Itthon nagyon hideg van,orkánerejű szél,havazás

    VálaszTörlés