2010. december 11., szombat

Merida, Uxmal

"Collectivo" busszal kicsit furcsán pakolva (az összes hátizsák az utastérben előre került), ám szuper gyorsan érkeztünk meg Meridába. Szerény szállásunk elfoglalása után a kivilágított feldíszített főteret fedeztük fel, s ismerkedtünk egy helyi büfé főztjével.

Reggel korán indultunk Uxmalba, hogy meg a turisták serege előtt odaérjünk, utunkat egy rövid reggeli idejéig szakítottuk meg egy kis település autentikus piacán.

A Maják újabb nevezetessége több újdonsággal szolgált, az ellipszis alakú piramis, és a puuk stílusú építkezés.

Gyönyörűen felújított épületegyüttesek, az eddigieknél jóval több faragás, díszítés jellemezte a piramisokat. Itt minden a nagy és hatalmas "Chhhhaak" körül forgott.

Ha az orrát jelképező dísz"orr" felfele áll, akkor esőre szomjazik, "kér". Ha az "orr" lefelé hajlik, akkor "hálát ad" a csapadékért.

Délután végig jártuk Merida utcait, a Katedrálisban az énekpróba szenzációs volt. Gyönyörű hangú énekes előadásában az Ave Maria...

Holnap irány Mexikóváros! Majd jelentkezem!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép helyeken jársz.Cancunról a mexicói sorozatból láthattam 1-2 képet tv-én keresztül is pompás volt.Megragadva a lehetőséget nagyon boldog névnapot kívánunk

    VálaszTörlés
  2. Névnapi buli Mexikóban?
    Isten éltessen!
    Kati

    VálaszTörlés