2010. november 21., vasárnap

Megérkezés Közép-Amerikába

Reggel két órával az indulás előtt kiértünk a reptérre. Az első meglepetés ott ért bennünket, hogy az elektronikus jegyen feltüntetett 6.50 helyett 6.30-kor indult volta a gépünk. Am mivel bedöglött a csomagtovábbító, majdnem egy órát álltunk sorba a csomagok feladásánál. Persze fejlődik a reptér es a "boarding card"-ot (beszállójegy) magadnak kell kinyomtatni (ez egy újabb sor) képzelhetitek, milyen flottul tudjak az emberek ezt csinálni, mert persze magyar nyelvet nem lehet a chekkoláshoz választani. No, de a gép „hip-hop” Amszterdamba ért, így volt elég időnk, hogy egy villámlátogatásra megnézzük a holland "fővárost" Minden elektronizálva van, a 7,1 eurós jegyet is automata adta. :-) Kar, hogy borús volt az idő, de így is kellemes sétát tettünk a szűk belvárosban;
a "cafe shop"-ok szex boltok es kocsmákkal tűzdelt csatornák között. A 12 órás repülő út azért lassan telt, a KLM jóltartásának köszönhetően minden órában érkezett egy fagyi, víz, mogyoró, főétkezés, vacsora... ezek színesítettek az egyhangú utat.
Szerencsésen megérkeztünk, Mexikóvárosba, ahol szembesültünk azzal, hogy + 1,5 meg várnunk kell, mert az eredeti repülőnkre nem fértünk fel. Így kemény, 29 órás út után megérkezünk a Yucatán-félsziget fővárosába, Cancúnba, a közép-amerikai földnyelv talán legnépszerűbb nyaraló övezetébe. Meg 70 km, 1 óra autózás es helyi idő szerint hajnali négykor agyba kerültünk. Sajna Szlávi es a Kati csomagja nem érkezett meg. Korrekt szállásunkon röpke 4 órát aludtunk, majd helyi reggeli es pénzváltás után alap dolgokat mentünk beszerezni.

Kis fürdés a hullámokban, (gyönyörű, színek es fények) napozás után nem sokára folytatjuk tovább utunkat Palenque fele.
>Előre láthatólag 12 óra, buszon alvással. De a holnapi látvány kárpótol mindenért. Az egyik légitársaság csődje miatt kényszerültünk változtatni a programon, de így semmi nem marad ki, s felesleges utazásokat sem teszünk. Most itt 1/4 6 van es mar sötétedik, kellemes szellő fúj, s meleg van! :-9
Na, majd folytatom...

4 megjegyzés:

  1. neha egy egy kepet bedobhatnal...

    VálaszTörlés
  2. Kati és Szlávi mikorra kaphatja meg a csomagját? Mik az esélyek?

    VálaszTörlés
  3. Idokozben megjottek a csomagok. Repulovel elkuldtek Tuxtla Gutierrez-be, es egy kis rugdosas utan ki is szallitottak a szallodahoz San Cristobal De Las Casasba. Azota Katinak is mas a hangulata. :-)

    VálaszTörlés
  4. Végre nem egy bugyival-zoknival...

    VálaszTörlés